Press

Saznajte više
POZIV ZA MEDIJE - KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Tvrtke Agroporc, te IT kompanije Beyondi i Blok Be pokrenule su jedinstvenu, inovativnu digitalnu platformu GoAgro koja je predstavljena početkom rujna kada je ujedno i pokrenuta kupovina prvog Pig NFT-a. Ova platforma će široj javnosti i građanima biti predstavljena od 30.11. do 3.12.2023., na sajmu poljoprivrede - CroAGRO 2023, međunarodnom sajmu poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije koji se održava na Zagrebačkom Velesajmu.

Tim povodom pozivamo Vas na konferenciju za novinare pod nazivom:

Hrvatski vrhunski sportaši vjeruju u hrvatsko svinjogojstvo i proizvodnju vrhunske domaće hrane

  • Vrijeme: 1. prosinca 2023. (petak) u 11 sati
  • Mjesto: Zagrebački Velesajam - štand tvrtke Agroporc, paviljon 9, štand broj 17

Sudionici:

  • KREŠIMIR KUTEROVAC, direktor tvrtke Agroporc izdavatelj PIG NFT- a
  • PERO KUTEROVAC, najtrofejniji kondicijski trener Hrvatske i junak iz sjene grandioznog uspjeha hrvatskih vaterpolista. Iza sebe ima 30 osvojenih medalja hrvatskog sporta i jedan je od najvažnijih ljudi, ako ne i najvažniji, u stvaranju preduvjeta za vrhunske sportske rezultate u Hrvatskoj.
  • DAMIR MARTIN, hrvatski veslač, dvostruki svjetski i europski prvak, te osvajač tri olimpijske medalje (Olimpijske igre - London, GBR 2012. - srebro, četverac na pariće - s Martinom i Valentom Sinkovićem, Davidom Šainom, Olimpijske igre - Rio de Janeiro, BRA 2016. - srebro, samac (skif), Olimpijske igre - Tokio, JPN 2020 - bronca, samac (skif).
  • BORNA GOJO, hrvatski profesionalni tenisač i teniski reprezentativac - 72 mjesto ATP Ranking, Finale DAVIS CUPA 2021, 4 kolo US OPENA 2023

O projektu:

Svjetska inovacija koja je nakon promocije u rujnu prezentirana i na stranicama najprestižnijih hrvatskih i svjetskih medija (Forbes, SWI, ABC...) kao jedinstveni projekt tokenizacije realnog gospodarskoga sektora i predvodnika implementacije digitalnih tehnologija u poljoprivredi. Hrvatska tvrtka Agroporc našla je mjesto u istoj rečenici sa tvrtkama Coca Cola, Lufthansa, FIBA koji su predvodnici novog vala primjene digitalne tehnologije Blockchain u gospodarstvu. Na platformi GoAgro građani putem blockchain tehnologije mogu investirati u budućnost proizvodnje hrane u Hrvatskoj. Radi se o projektu PIG NFT - jedinstvenome projektu te vrste koji digitalizacijom želi transformirati poljoprivredu, odnosno učiniti je učinkovitijom i konkurentnijom.

Hrvatski Pig NFT prvi digitalni projekt investiranja u poljoprivredu i svinjogojstvo u EU-i svijetu. Planom je predviđeno da se u pet faza izda ukupno 240.000 PIG NFT-a, s rokom transformacija iz digitalne u stvarnu proizvodnju od 900 dana od prodaje svake pojedine faze. Investirani novac iskoristit će se za pokretanje proizvodnji na farmama tvrtke Agroporc, i to na farmi Stanci Petrinja, te Breštanovci u općini Crnac.

Očekuje se da će projekt prikupljanja sredstava za financiranje i podizanje proizvodnje svinja u RH potaknuti i druge proizvođače da na ovaj način krenu u revolucionarno financiranje poljoprivrede i proizvodnje hrane u Hrvatskoj. Kvalitetna i lokalno dostupna hrana potrebna nam je za svakodnevni život i postizanje najboljih rezultata. Vjerujemo kako naša poljoprivreda i hrana mogu biti najbolji, zato i hrvatski vrhunski sportaši daju svoju podršku projektu te će govoriti koji su njihovi motivi i razlozi da se kroz kupnju PIG NFT-a uključe u projekt proizvodnje najkvalitetnije hrane u Hrvatskoj za osobne i obiteljske potrebe.