Press

Saznajte više
S ELEANOR OLIPHANT JE SVE U NAJBOLJEM REDU

Još jedna popularna inozemna autorica predstavila se danas u sklopu sajma Interliber.

Riječ je o škotskoj autorici Gail Honeyman koja je predstavila svoj prvijenac "Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu“.


U opisu ovog romana piše: Ona je Eleanor Oliphant: tridesetogodišnjakinja u raskoraku s društvenim normama, uredska čudakinja, usamljenica, sklona izgovoriti upravo ono što misli, idealna meta ogovaranja među kolegama. Eleanor Oliphant vodi jednostavan život. Svaki dan na posao nosi istu odjeću, za ručak jede isti obrok, na istom mjestu, rješavajući križaljku. Ništa ne nedostaje njezinu pomno organiziranom životu izbjegavanja društvenih interakcija, gdje vikende obilježavaju smrznuta pizza, votka i telefonski razgovori s mamicom. S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu.

Jedno obično dobro djelo srušit će zidove koje je Eleanor podignula oko sebe. Morat će naučiti kako navigirati svijetom koji svi ostali, čini se, uzimaju zdravo za gotovo - dok traži hrabrost da se suoči s mračnim zakucima koje je cijeli život zaobilazila.

Za roman "S Eleanor Oliphant je sve u najboljem redu" autorica je ovjenčana nagradom Next Chapter Award zaklade Scottish Book Trust i prestižnom nagradom Costa za debitantski roman.

Knjiga je odmah po objavljivanju postala bestseler Sunday Timesa, a potaknuta uspjehom, Gail Honeyman se posvetila sanjanoj karijeri profesionalne spisateljice. Trenutno piše drugi roman.