Press

Saznajte više
SAJAMSKA INDUSTRIJA – DISRUPTOR OR DISRUPTEE?

Sve prisutne na početku otvorenja Međunarodne konferencije "Sajamska industrija - diruptor or disruptee? pozdravili su dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma, Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, a konferenciju je otvorio gospodin Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreba.

Danas je dan za podijeliti dobru energiju, dobre vijesti i novo znanje. Ova konferencija naš je doprinos i poklon sajamskoj industriji Hrvatske i regije u godini kada obilježavamo 110 godina neprekinutog rada i djelovanja Zagrebačkog velesajma.


Od daleke 1909. i Zagrebačkog zbora, preko inicijative deset europskih sajamskih gradova za utemeljenje Međunarodne Unije Sajmova UFI od kojih je jedan Zagreb, do vizionarske odluke gradonačelnika Amruša da oplodi tu inicijativu daljnjim razvojem sajamskih aktivnosti u gradu Zagrebu, te povrh svega vizionarskog poteza gradonačelnika Holjevca za prelaskom preko Save gdje se sagradio današnji Zagrebački velesajam, Zagreb je već 110 godina na karti svijeta i Europe kao sajamski grad, rekla je dr.sc. Dina Tomšić, direktorica Zagrebačkog velesajma.


Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta naglasila je da za nju iz pozicije resornog ministarstva dileme nema- sajamske djelatnosti su prepoznate kao bitan alat. Svijet postaje digitalan, ali ljudi i dalje žele direktan kontakt, a sajam je tu bitan komunikacijski kanal, rekla je Mandac.


Zagrebački velesajam je jedan od najprepiznatljivijih gradskih lokacija i svjedoči o trgovini, susretljivosti, gostoprimstvu, radišnosti i talentu domaćih ljudi. Nadam se skorom jačanju zagrebačke kongresne i sajamske ponude, rekao je gradonačelnik Bandić.