Press

Saznajte više
SALVIA SENIOR RESIDENCE

Salvia Senior Residence u Crikvenici je prvo naselje za osobe treće životne dobi u Hrvatskoj izgrađeno po modelu domova četvrte generacije koji podrazumijevaju bolju integraciju korisnika i njihovo sudjelovanje u svakodnevnim aktivnostima.

Glavni cilj razvoja ovog modela stanovanja je podmiriti  potrebu za održavanjem primjerene kvalitete života  i u starosti.

Pokretanjem ovog projekta želi se promicati kulturu umirovljenja i socijalne inovacije kojima se starijim osobama omogućuje izbor između većeg broja usluga i tipova stanovanja.

Dokazano je da jedan određeni broj starijih osoba po umirovljenu planira seljenje iz većih gradova u manja mjesta, odnosno povratak u Hrvatsku iz iseljeništva gdje će im život biti kvalitetniji i jeftiniji.

Centralni dio naselja je glavna zgrada koja ima 71 sobu: 38 jednokrevetnih i 33 dvokrevetne sobe . U glavnoj zgradi nalazi se kuhinja s restoranom kapaciteta 150 sjedećih mjesta, kafić, četiri dnevna boravka s kuhinjom, dva zimska vrta s prostranim terasama, fizikalna terapija, dvorana za fitnes, ambulanta, biblioteka, radna terapija, frizer, pediker i ostale servisne prostorije.

Predviđen je i prostor za dodatne medicinske sadržaje.

Glavna zgrada povezana je sa tri stambena bloka s ukupno 48 dvosobnih i trosobnih stanova koji su povezane SOS dojavom s centralnom zgradom.  Naselje raspolaže i s podzemnom garažom s ukupno 54 parkirna mjesta.

Dom je osmišljen kao aktivna zajednica u kojoj se svakom stanaru pristupa individualno, pomaže mu se osmisliti život na način što sličniji životu kod kuće.

Dom ima četiri prostrana dnevna boravka sa kuhinjama, dva zimska vrta s prostranim terasama s kojih seže pogled prema Krku i Kvarnerskoj rivijeri.

Također imamo polivalentni restoran, u kojem je osigurana kvalitetna, domaća kuhinja u svako doba i po želji stanara.

Za one koji žele živjeti  u svom stanu nudi se mogućnost smještaja u potpuno opremljenim dvosobnim ili trosobnim stanovima.

Svi  koji se odluče na život u stanu, potpuno prilagođenom osobama starije životne dobi, imaju mogućnost korištenja usluga pomoći i njege u kući, dostave hrane, rehabilitacije, medicinskih intervencija i slobodnih aktivnosti, prema vlastitoj želji i u mjeri koja im odgovara.

U sklopu naselja osigurano je niz kulturno-zabavnih i sportsko - rekreativnih aktivnosti i radionica.