Press

Saznajte više
STRUČNA PREDAVANJA FAKULTETA

Popratni program sajma CroAGRO, međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije svoju kvalitetu najviše pokazuje kroz kvalitetna stručna predavanja Fakulteta agrobiotehnoloških znanosti Osijek i Agronomskog fakulteta iz Zagreba.

Agronomski fakultet u Zagrebu se u više od 100 godina bogate akademske tradicije profilirao kao vodeća znanstvena i sveučilišna ustanova u Hrvatskoj u području biotehničkih znanosti.

Agronomski fakultet je nositelj Znanstvenog Centra izvrsnosti CroP-BioDiv. To je jedan od deset znanstvenih centara u STEM području proglašenih u Republici Hrvatskoj.

Znanstveni centar izvrsnosti za bioraznolikost i molekularno oplemenjivanje bilja istraživačka je mreža vrhunskih znanstvenika iz cijele Hrvatske usmjerene na prijenos visokosofisticiranih znanja i tehnologija.

Na sajmu su održali predavanja na teme:

  • Izazovi i potencijali navodnjavanja agroekosustava RH, Gabrijel Ondrašek
  • Inovativni pristupi gospodarenja vodom u poljoprivredi: primjeri dobrih praksi uslijed klimatskih promjena Davor Romić
  • Gradska poljoprivreda - mit ili stvarnost, prof.dr.sc. Ivica Kisić

Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek je najstariji i najveći fakultet Sveučilišta u Osijeku. Veliki naglasak u aktivnostima Fakulteta ima stručna suradnja s partnerima iz agroindustrije te poljoprivrednim proizvođačima i obiteljskim gospodarstvima.

Stručnom suradnjom i direktnim transferom rezultata istraživanja u praksu Fakultet intenzivno doprinosi razvoju poljoprivredne proizvodnje s naglaskom na primjeni najnovijih rezultata istraživanja u svrhu održive poljoprivredne proizvodnje i postizanja održivog razvoja.

Na sajmu su održali predavanje na temu Gospodarenje ugljikom u Republici Hrvatskoj, prof. dr. sc. Brigita Popović.