Press

Saznajte više
ULAZ NA SAJMOVE / COVID POTVRDE

Obzirom na mnoge upite posjetitelja i sudionika oko ulaska u prostor sajma kao i značenje važećih Covid potvrda, dostavljamo sljedeće:

Ulazak na sajam moguć je isključivo uz predočenje važećih Covid potvrda

  • potvrda o cijepljenju
  • potvrda o preboljenju (unutar 6 mjeseci)
  • važeći negativni test (PCR do 72 sata, brzi antigenski do 48 sati)

Važeću Covid potvrdu o cijepljenju ili preboljenju građani mogu dobiti putem sustava e-građani, u ljekarnama uz predočenje zdravstvene iskaznice ili kod obiteljskog liječnika.

Napomena:

Molimo sve koji žele posjetiti ovogodišnji Interliber da prilikom obavljanja brzog antigenskog testiranja na drugim ovlaštenim mjestima u Republici Hrvatskoj zatraže potvrdu s rezultatima testiranja i QR kodom, a koja je istovremeno unesena u sustav EU Covid-19 potvrda.

Važeću potvrdu o preboljenju moguće je dobiti ukoliko ste imali Covid u posljednjih 6 mjeseci. Ostale potvrde od obiteljskih liječnika neće biti uvažene.

U tom slučaju, a pritom niste cijepljeni, posjetitelji i svi sudionici sajma imaju mogućnost brzog testiranja na punktu ispred glavnog južnog ulaza na Zagrebački velesajam u vremenu održavanja Interlibera (od 9. do 14.11.2021.). Cijena brzog antigenskog testa iznosi 50 kuna. Punkt za brzo antigensko testiranje ispred glavnog Južnog ulaza u Zagrebački velesajam će izdavati ranije navedene potvrde samo osobama testiranim na tom punktu.

Djeca do 12 godina starosti ulaze bez ograničenja.

Sigurnosne mjere i ostale informacije možete preuzeti na sljedećoj poveznici (download).