Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENA AMBIENTA: DRVNI SEKTOR U SREDIŠTU POZORNOSTI

Ambienta je predstavila koncepcijski i komunikacijski redizajniranu priču o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji. 

Svoju priču potvrdila je sadržajem, reprezentativnim izlagačkim programom i cjelovitom institucionalnom potporom pritom se pozicionirajući kao najvažniji poslovni događaj drvno-prerađivačke industrije i proizvodnje namještaja u Hrvatskoj.

Predstavljena je kroz 4 tematske cjeline, ambiDOM, ambiDESIGN, ambiPRO i ambiENERGO u šest paviljona sa više od 300 izlagača iz 23 zemlje.  

Salon je razgledalo 20.044 posjetitelja.

Ambinetu je svečano otvorio gospodin Andrej Plenković, predsjednik Vlade Republike Hrvatske, i to prilikom izjavio: "Hrvatska drvna industrija ima ogromnu perspektivu, izuzetno je bogata drvom, drvnom i drvno-prerađivačkom industrijom, to je grana koja čini oko 10% ukupnog hrvatskog izvoza i 3% uvoza. Drvna industrija ima ogromnu perspektivu za proizvodnju namještaja, dizajn i nove ideje, a želim da što manje našeg izvoza bude sama drvna sirovina".

Iskorak u kvaliteti koji je Ambienta ostvarila već drugu godinu zaredom, može zahvaliti Gradu Zagrebu kao suorganizatoru te potrebnoj financijskoj i medijskoj potpori.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na otvaranju rekao je da se radi o događanju od nacionalne važnosti te pozvao građane da daju potporu ovoj važnoj gospodarskoj grani. 

Realizacija Ambiente 2017 na partnerskoj razini u izlagačkom, programskom i promotivnom segmentu obuhvaća intenzivnu suradnju s Ministarstvom poljoprivrede, Hrvatskom gospodarskom komorom, Hrvatskim šumama, Šumarskim fakultetom, Hrvatskom udrugom poslodavaca, te sastavnicama Zagrebačkog holdinga.

DESIGN ZONE    
         

Dizajnerska izlagačka cjelina na Ambienti pod nazivom DESIGN ZONE bila je mjesto renomiranih domaćih i inozemnih proizvođača namještaja i tvrtki, a svojom inovativnošću i dizajnom proizvoda osvojili su sve posjetitelje i medije.

Svoju priliku imali su i mladi, još nedovoljno afirmirani dizajneri u izlagačkoj cjelini AMBIENTA BOX.

Kako bi istaknuli kvalitetu i trud izlagača vratili smo u program Salona nagrade koje donose stručni ocjenjivački sudovi, i to:


Podijelili smo vrijedne nagrade naših sponzora.

Prvu nagradu, kuhinju po mjeri u vrijednosti od 30.000 kuna, sponzor PRIMA osvojila je sretna dobitnica KARLA JAKUŠIĆ BABELI iz Zagreba.