Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI BIENALNI POSLOVNI SAJMOVI BIAM I ZAVARIVANJE

U četiri dana trajanja, danas su uspješno završeni bienalni poslovni sajmovi BIAM - 26. međunarodni sajam alatnih strojeva i alata i ZAVARIVANJE - 29. međunarodni sajam zavarivanja i antikorozivne zaštite, jedini industrijski sajmovi u zemlji.

Glavni sponzor sajmova Biam&Zavarivanje bila je tvrtka Elektroda Zagreb d.d., a partner sajma tvrtka DALEKOVOD d.d.

U paviljonima 8A i 9 predstavilo se 120 izlagača iz 19 zemalja.

Na sajmu su bili prisutni renomirani domaći i svjetski proizvođači, distributeri i pružatelji usluga koji su predstavili nove alatne strojeve, alate, opremu za zavarivanje i tehnologije antikorozivne zaštite kao i tehnološka rješenja te sofisticirane IT aplikacije, fleksibilna rješenja i nove tehnologije razvoja proizvoda (prvenstveno Hrvatske i zemalja regije).

Zanimanje za sudjelovanje u ovoj grupi sajmova, kako poslovnih posjetitelja tako i izlagača raste iz godine u godinu. Uz svakodnevne prezentacije izlagača sajmovi Biam i Zavarivanje su polučili uspjeh i u segmentu poslovne posjete.

Tehnička škola Ruđera Boškovića i Zagrebački velesajam organizirali su Školski dan čiji cilj je bila popularizacija strukovnih zanimanja, povezivanje poslodavaca, partnera, polaznika, budućih polaznika i svih zainteresiranih te njihovog spajanja i interakcije. Na školskom danu predstavile su se škole iz Županje, Slavonskog Broda, Dugog Sela, Zagreba, Križevaca, a održana je i konferencija: "Budućnost strukovnih zanimanja s pametnim tehnologijama".

Od stručnih događanja, održan je već tradicionalni Kormat, 25. međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu koji organizira Hrvatsko društvo za zaštitu materijala. Cilj Savjetovanja bio je prikaz suvremenih dostignuća u području zaštite od korozije konstrukcijskih materijala, metoda prevlačenja, korozije u betonu, primjene inhibitora korozije, katodne zaštite te osiguravanja kvalitete. Stručnjaci s područja kroz ovo savjetovanje unaprjeđuju svoje znanje o konstrukcijskim materijalima i suvremenim metodama zaštite od korozije.

Važan seminar za struku Koordinatori zavarivanja održan je u organizaciji Hrvatskog društva za tehniku zavarivanja u suradnji sa FSB-zavarene konstrukcije i Zagrebačkim velesajmom gdje su eminentni stručnjaci držali predavanja. Koordinacija zavarivanja u proizvodnim pogonima i gradilištima vrlo je zahtjevan posao te stručnjaci koji istu provode osim zakonskih i tehničkih propisa moraju poznavati i najnovija dostignuća iz struke.

Sajmove je otvorio gradonačelnik grada Zagreba Tomislav Tomašević koji je tom prilikom istaknuo: "Drago mi je da su mnoge domaće i inozemne tvrtke ove godine prepoznale priliku da se predstave kupcima i svojim potencijalnim partnerima na ovom sajmu i da se ova dva sajma vraćaju na velika vrata. Ovo što je posebno bitno za istaknuti je povezivanje između poslovne zajednice i zagrebačkih srednjih škola gdje Grad Zagreb mora na neki način biti moderator te suradnje zajedno sa gradskim poduzećima kao što je Zagrebački velesajam."

"Prepoznati po visokoj poslovnosti i profiliranosti ukupne ponude, pozicionirani su kao vodeći sajmovi u zemlji čiju kvalitetu industrijski sektor prepoznaje već godinama pripremajući najnovija tehnološka rješenja iz svog područja. S misijom regionalnog sajamskog lidera u branši, sajmovi će, u četiri dana održavanja, biti business hub B2B susreta za sve postojeće i potencijalne partnere i izlagače." istaknula je Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Ulaz na sajmove bio je besplatan.