Press

Saznajte više
USPJEŠNO ZAVRŠENI SAJMOVI NAUTIKA I DANI LOVA I RIBOLOVA

Na ovogodišnjoj Nautici predstavljene su 19 hrvatskih premijera plovila, 1 svjetska i 2 europske, a prisutni su bili svi značajni domaći brodograditelji (Pičuljan, Leidi, Terra Nauta, Arba, Bura brodovi, Barracuda) i inozemni brendovi plovila poput Beneteau, Saxdor Yachts, Sea Ray, Jenneau, Ranieri, Karnic, Quicksilver, i mnogi drugi. Iznimna je bila i ponuda brodskih i izvanbrodskih motora; Honda, Suzuki, Mercury, Volvo Penta, Evinrude, Yanmar.

Sajam je posjetio i proslavljeni hrvatski skijaš, a danas pasionirani jedriličar Ivica Kostelić, koji je predstavio autorski dokumentarni film "Transat”.

Održana su dva važna panela, jedan o edukaciji skipera i sigurnosti na moru s relevantnim sugovornicima i profesionalcima iz nautičke industrije, a drugi, zanimljivog naziva "She&SEA” dao je iskustvene činjenice kao i smjernice ženama o profesionalnim mogućnostima rada u nautičkoj branši.

Dane lova i ribolova su posjetili brojni lovci i ribolovci koji su mogli razgledati i kupiti najnoviju opremu, a zainteresirani posjetitelji okušati u gađanju lukom i strijelom ili naučiti ponešto o sokolarstvu.

U sklopu Dana lova i ribolova održana su i brojna stručna predavanja, revija lovačkih pasa, a posjetitelji su mogli uživati na Lovačkom gastro show-u, izložbi gljiva i prepariranih riba.

Sajmove je otvorio dogradonačelnik grada Zagreba Luka Korlaet koji je tom prilikom izrazio zadovoljstvo impresivnim brojkama izložbene površine sajmova i brojem izlagača.

"Nautiku odlikuje izvrsnost i kvaliteta ukupne ponude pozicionirajući je kao vodeći poslovni nautički sajam u regiji. Dugogodišnju vjernost sajmu brodograditeljski sektor iskazuje svakim novim izdanjem, priređujući premijerna prikazivanja plovila.", rekla je na otvorenju direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

I ove godine organiziran je za posjetitelje bogat nagradni fond vrijedan € 9.904,32.

Sretni dobitnici glavnih nagrada su Gordan Čeak iz Zagreba, osvojivši tjedan dana charter jahte Bavaria S39, sponzora Torden Marine d.o.o.&Adria Yachts d.o.o. te Mladen Gvozdanović iz Samobora koji je otišao kući s vanbrodskim motorom Honda BF 6LHN, sponzora Honda Marine - Fred Bobek d.o.o.

Sve dobitnike pogledajte na mrežnoj stranici.

U pet dana održavanja sajma, od 14. do 18. veljače, sajmove je razgledalo 22.991 posjetitelja.