Na ovogodišnjem sajmu Ambienta, segment hotelsko-ugostiteljske opreme unio je dodatnu vrijednost. S profesionalnom opremom i sadržajima namijenjenima ugostiteljstvu i turizmu, ovaj je dio savršeno nadopunio cjelokupni koncept sajma.
Bogat program u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom
U paviljonu 8 pripremljen je vrhunski program u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom.
Uz bogat izlagački dio, posjetitelji mogu pratiti gastronomska natjecanja i prezentacije čiji je cilj promocija hrvatske kuhinje.
Jedan od najvažnijih dijelova programa je suradnja s prestižnom svjetskom organizacijom WORLDCHEFS. Sudjelovanje ove krovne organizacije kuhara potvrđuje visoku razinu profesionalnosti i značaj događaja.
Kuharske reprezentacije iz 19 zemalja, s više od dvjesto kuhara i slastičara, natječu se u raznim kategorijama pod okriljem WorldChefs-a.
Tijekom sajma održat će se nekoliko kulinarskih natjecanja. Još jučer održan je Kamelija kup za učenike ugostiteljskih škola, a na rasporedu su još Međunarodni Croatian Culinary Cup, Državno prvenstvo u kuharstvu i slastičarstvu i Heritage natjecanje roštiljanja gdje će posjetitelji moći kušati pripremljena jela.
Degustacije ukusnih zalogaja
Unutar Metro Zone postavljena je kuhinja u kojoj kuhari svakodnevno pripremaju jela, a posjetitelji mogu uživati u degustaciji.