Press

Saznajte više
ZAVRŠEN BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB
Danas je na Zagrebačkom velesajmu završio BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB, najveći regionalni sajam posvećen novitetima i trendovima u ljepoti.

Kongresni centar Zagrebačkog velesajma tri je dana bio središnje mjesto Zagreba i Hrvatske za brojne zainteresirane posjetitelje koji su doznali sve novosti o nadolazećim trendovima u industriji ljepote kao i kupovinu po povoljnim sajamskim cijenama.

"Odmah na početku želim naglasiti značaj održavanja sajmova kao promotora malih i srednjih obrtnika i svih povezanih subjekata u lancu vrijednosti ali i gospodarstva u cjelini. Naš je posao ovdje kreiranje i snaženje zadovoljstva izlagača, posjetitelja, klijenata i partnera Zagrebačkog velesajma. Pozitivna vijest je da se naš najveći tematski beauty sajam u regiji održava u svom tradicionalnom terminu, 23. put po redu, posvećen novitetima i trendovima u ljepoti, a ovogodišnje izdanje upotpunjeno je i novim modelom stručnog programa. Na izložbenom dijelu sajmova ukupno je 70 izlagača na 2850 četvornih metara prostora dok se u suradnji s partnerima stručni program odvija kroz sva tri dana." rekla je na otvorenju sajma direktorica Zagrebačkog velesajma Renata Suša.

Izlagali su izlagači iz sedam zemalja: Hrvatske, Slovačke, Slovenije, Srbije, Švicarske, Poljske i Italije.

Petak je tradicionalno bio posvećen učenicima i učeničkim natjecanjima. Održana je revija frizura učenika strukovnih škola iz Oroslavlja, Slavonskog Broda, Đakova, Varaždina, Slatine, Samobora i Velike Gorice.

Učilište Profokus organiziralo je natjecanje u nail artu na temu "Nail in Paris" inspirirano poznatom serijom "Emily u Parizu". Odlični radovi, vesela atmosfera i podrška od prijatelja iz škola oživjeli su Kongresnu dvoranu a natjecateljicama pružilo nezaboravno iskustvo. Titule najboljih odnijeli su Mihaela Munjić, Barbara Matošin i Nives Martinić.

Održan je i Masterclass Euphoria vol II, predavanje i prezentacije za učenike strukovnih škola. Tema masterclassa su bili aktualni trendovi inspirirani serijom za mlade, Euphoria, koja i u drugoj sezoni obara gledanost upravo radi modernih, kreativnih i trendy stylinga te make up lookova.

Tako je Martina Kallos, vlasnica uspješnog salona Kallos Lash Studio&Academy uživo prezentirala jedan od popularnih načina za osvježavanje izgleda lica, a to je brow lift tehnika, Josip Križjak, poznati frizer stilist, komentirao je trendove u hair stylingu, a Kristina Atletić, mentorica vizažizma u Učilištu Profokus, govorila je o trendovima u make up-u.

Oduševljenje među prisutnima izazvao je dolazak popularnog influencera Marka Cuccurina, koji je obrazovanje za vizažistu završio upravo u Učilištu Profokus te je pričao o svom poslovnom putu kao vizažist i influencer.

Stručnjaci iz beauty područja su na izuzetno zabavan i interaktivan način prezentirali skin care trendove te make up-u i hair style novosti.

U organizaciji udruge Glas poduzetnika, platforme Women in Adria i Zagrebačkog velesajma u subotu je održana odlično popraćena konferencija Beauty&Business Conference. Naglasak konferencije bio je na izvrsnosti kvalitete pruženih usluga te načinima kako dobro i profesionalno voditi posao u beauty industriji.

U nedjelju je na rasporedu bio Hair Show u organizaciji Top Stila. Renomirani frizeri Josip Kežić, Amina Ćurčić, Senka Derifaj i Sead Nunić te make up artistice Zdenka Mihelj i Iva Kovačević predstavljali su novosti vezanu uz kosu, njegu kose i frizura kao i pripadajući make up.