Press

Saznajte više
ZAVRŠEN DENTEX

Danas je na Zagrebačkom velesajmu završio DENTEX, međunarodni sajam dentalne medicine.

Na poslovnom sajmu koji je trajao tri dana nastupilo je više od 250 izlagača iz 31 zemlje.

Svakodnevno su se izvodili operacijski i drugi zahvati u LIVE ORDINACIJI postavljenoj u paviljonu 5, različite dentalne radionice, savjetovanja za cijelu dentalnu struku te prezentacije i promocije izlagača.

Održana su brojna predavanja za liječnike dentalne medicine, dentalne tehničare i asistente, a izdvojili bismo dvodnevni Kongres na temu: "Digitalnim pristupom do lijepog osmjeha".

DENTEX su zajednički organizirali Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine, a Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske bio je pokrovitelj sajma.

"U izlagačkom segmentu predstavlja se cjelokupni asortiman aparata, instrumenata, opreme i materijala za dentalne ordinacije i laboratorije, a posebno veseli znatan porast kompanija koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi, a čije kompetencije su potrebne u današnjim poslovnim procesima. Svi oni, uz renomirane predavače iz Hrvatske i svijeta, čine Dentex nezaobilaznim mjestom za sve dionike iz svijeta dentalne medicine.", rekla je na otvorenju Renata Suša, direktorica Zagrebačkog velesajma.

Sajam je otvorio prof.dr.sc. Vili Beroš, ministar zdravstva Republike Hrvatske koji je tom prilikom istaknuo da je DENTEX gospodarski događaj od velike važnosti jer svjedočiti prisustvu 250 izlagača iz 31 zemlje je doista gospodarski izazov. Istaknuo je i važnost edukativnog sadržaja na sajmu kao i ukazao na činjenicu da su aktualne teme koje se obrađuju na sajmu što u dentalnoj, ali i u medicini općenito ključni izazov u ovom trenutku.