Press

Saznajte više
ZAVRŠENI DANI LOVA I RIBOLOVA

DANI LOVA I RIBOLOVA na veliko zadovoljstvo lovaca i ribolovaca održali su se drugu godinu zaredom na Zagrebačkom velesajmu. 

Pokrovitelji Dana lova i ribolova su Grad Zagreb, Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske, Hrvatski lovački savez i Hrvatsko športsko ribolovni savez.


Dani lova i ribolova održali se u paviljonima 7 i 7a Zagrebačkog velesajma, a izlagalo je 64 izlagača iz 14 zemalja.

Cilj Dana lova i ribolova je istaknuti mogućnost razvoja lovnog turizma na kontinentalnom području Hrvatske u suglasju s prirodom, a pored izlagačkog segmenta održan je edukacijsko-stručni program kojim se žele naglasiti potencijal te izravni značaj lovstva u očuvanju i održavanju prirode.

Hrvatski lovački savez i Općina Pisarovina organizirali su nacionalnu konferenciju na temu "Strukturiranim dijalogom do održivih ruralnih zajednica".
.
Od pratećeg programa održan je edukativni ZOO vrt grada Zagreba, revija lovačkih pasa, sokolarenje – lov pticama grabljivicama i lovački gastro show, izložba gljiva,  Izložba divljih prepariranih životinja kao i izložba riba.

Na prostoru Hrvatskog streljačkog saveza i Zagrebačkog streličarskog saveza svi zainteresirani mogli su se okušati u gađanju zračnim oružjem, laserom, lukom i strijelom.

Ulaz na sajmove bio je besplatan za sve posjetitelje, a procjena je da je Sajmove hrane i zdravog življenja i Dana lova i ribolova razgledalo više od 12.000 posjetitelja.