O sajmu

Zadovoljstvo je izvijestiti Vas da je sklopljen Memorandum o suradnji i razumijevanju između Celjskega sejma d.d. i Zagrebačkog velesajma d.o.o. u području zajedničkog organiziranja međunarodnih sajamskih projekata i poslovnih događanja.

Cilj ove poslovne suradnje primarno uključuje kreiranje zajedničke platforme za uspješnu prezentaciju potencijala i snage te potreba gospodarskih i društvenih djelatnosti obiju zemalja, uvažavajući međunarodni značaj sajamske industrije za gospodarski razvoj i rast nacionalnih ekonomija, kao i ukupnih bilateralnih odnosa Republike Slovenije i Republike Hrvatske.


U projektnom fokusu su značajne i inovativne djelatnosti koje gospodarski generiraju multiplikacijske učinke, razvijaju malo i srednje poduzetništvo te kojima prerađivačke industrije obiju zemalja mogu biti kompetitivne na europskom i drugim tržištima.

Prvi međunarodni sajamski projekt u zajedničkoj realizaciji Celjskega sejma i Zagrebačkog velesajma tematski je vezan uz područje energetike, klimatizacije, zaštite okoliša te drugih srodnih djelatnosti, koji će pod nazivom ENERGETIKA & INTERKLIMA biti održan od 31.3. do 3.4.2020. godine u Celju, a tijekom travnja 2021. godine u Zagrebu.Kako su područje energetike, klimatizacije i zaštite okoliša generatori i akceleratori praktično svih proizvodnih sektora te ukupnog gospodarskog i društvenog razvoja, a budući da ovaj zajednički sajamski projekt ima potencijal središnjeg tematskog poslovnog događanja u ovom dijelu Europe, slobodni smo predložiti Vam izlagački nastup na ovom sajmu.

S tim u vezi, a uvažavajući specifičnosti i rijedak primjer suradnje dva međunarodna sajamska organizatora na ovim prostorima, za sve projektne obavijesti i pojašnjenja na raspolaganju Vam stoji projektni tim Zagrebačkog velesajma.