O sajmu

SREDIŠNJI HO-RE-CA DOGAĐAJ NA ZAGREBAČKOM VELESAJMU
 
Uoči turističke sezone na Zagrebačkom velesajmu održava se HOTEL&GASTROTEH, 11. međunarodni sajam gastronomije, hotelsko – ugostiteljske opreme i cateringa.
 
Središnji gastro događaj održat će se od 20. do 24. veljače 2019. na Zagrebačkom velesajmu, u istom terminu sa sajmom Nautike, Danima lova i ribolova i Festivalom maslina.


 
Spoj ovih komplementarnih sajmova doprinosi višoj razini poslovnosti na zadovoljstvo svih sudionika s područja nautike, gastronomije, lova, ribolova i hotelsko-ugostiteljske opreme te pridonose profiliranju ovog sajma kao središnjeg regionalnog poslovnog sajma za HoReCa sektor.

Početak godine vrijeme je kada se ugostitelji i hotelijeri intenzivno pripremaju za turističku sezonu stoga je ovaj sajam izuzetna prilika za okupljanje i povezivanje na jednom mjestu proizvođača i trgovaca hotelsko-ugostiteljske opreme, hrane i pića te distributera i ostalih čimbenika HoReCa sektora.
 
Na sajmu HOTEL&GASTROTEH svoje sudjelovanje potvrdile su najznačajnije hrvatske tvrtke iz HoReCa sektora.
 
Ovogodišnji partner sajma Hotel&Gastroteh je METRO.
 
Od noviteta za ovu godinu izdvajamo:
 
METRO CC – vrhunska ponuda prehrambenih artikala za profesionalne HoReCa korisnike te konferencija s ciljem unapređenja poslovanja u HoReCa sektoru s najaktualnijim trendovima i izazovima
 
PESLA – pekarsko slastičarska obrtnička zadruga nastala od strane pekara i slastičara 1938. godine kao nasljednik zadruge "Hrvatski pekar". Pesla nabavlja i distribuira sirovine i galanteriju za pekare i slastičare. Na sajmu će predstaviti nekoliko segmenata: slastičarski (demonstracijske radionice rada sa glazurama i slastičarskom čipkom), pekarski (prezentacije s degustacijama) i smrznuti (bezgluteinski) dio.
 
GASTRO STIL – premijerno u Zagrebu predstavlja Ripples Maker koji pretvara uobičajena pića sa pjenom u nezaboravno iskustvo koristeći veliki izbor dizajna.
 
FAST FLOW - Beer Squad nije još samo jedan u nizu craft pivskih brandova u Hrvatskoj. Inovativni mladi dvojac osmislio je craft piva koje, osim neodoljivim izgledom ambalaže, etikete i boje piva, privlače pažnju svojim zdravstvenim svojstvima. Beer Squad nudi piva koje neće ostaviti ravnodušnim osobu koja brine o svom zdravlju, a ujedno i želi uživati u svim već postojećim prednostima uživanja u pivu. Spoj vrhunskog craft piva pojačan je industrijskom konopljom, aronijom ili crnim vinom te prirodnim bojama poput klorofila ili boje iz opne crnog grožđa. Cannabeer, Aroniabeer, Winebeer – sva navedena piva sadrže u sebi najjače antioksidanse i sastojke isključivo iz prirode koji pozitivno utječu na mentalne funkcije mozga, čiste tijelo od toksina i teških metala, povoljno utječu na krvnu sliku, sprječavaju taloženje plaka na krvnim žilama, pružaju prirodnu zaštitu od raka itd.  Cannabeer – ovo zelenkasto pivo opravdano je primamljivo imenom, bojom i okusom. Sadrži ekstrakt iz cvijeta industrijske konoplje te prirodnu boju klorofil.
 
GASTROPROJEKT – predstavlja MKN, vodećeg njemačkog proizvođača termičke opreme i parno-konvekcijskih pećica. Kuhar Zlatko Škara na sajmu će izvoditi prezentacije na MKN parnokonvekcijskoj pećnici i pokazati sve benefite koje taj uređaj nudi.
 
CAFFE MONTE – vrhunska kava i topli napici. Predstavit će asortiman svojih proizvoda te uređaje za kućanstva i profesionalne korisnike.
 
BILLY – sve u jednom uređaju (blagajna, POS printer i fiskalizacija). Kompaktni i ergonomični uređaji. Povoljna cijena, osigurano održavanje i zamjenska blagajna u slučaju kvara.
 
Posjetitelje očekuju brojne zanimljivosti:

  • Hrvatski eno gastronomski turistički aduti: edukativne prezentacije i radionice te slasne degustacije tradicionalnih jela za posjetitelje
  • Prezentacija naučenog znanja i vještina učenika, budućih kuhara i slastičara Ugostiteljsko turističkog učilišta iz Zagreba (prezentacija posluživanja, kuharstva, slastičarstva, prezentacija turističkih zanimanja)
  • CRO TOP 10 – natjecanje najboljih hrvatski kuhara. Na već tradicionalnom kulinarskom natjecanju CRO TOP 10 stvarat će se mala kulinarska remek djela od namirnica s kojima će se upoznati neposredno prije natjecanja
  • Kulinarske radionice: priprema jela uz najbolje hrvatske kuhare i  ukrašavanje torti uz pomoć vrhunskih slastičarskih majstora
  • Zdravi kutak: degustacija i radionice smoothija i hladno cijeđenih sokova