O nama

Saznajte više
Suradnja Varšavskog i Zagrebačkog sajma

U skladu sa strategijom internacionalizacije usmjerenom na proširenje domene svog djelovanja kao i na privlačenje stranih kompanija u Zagreb, Zagrebački velesajam i PTAK Warsaw EXPO dana 7.7.2017. u Varšavi, u prisutnosti predsjednika obaju zemalja, gđe Kolinde Grabar Kitarović  i gosp. Andrzeja Dude, potpisali su Memorandum o razumijevanju, kojim se definira oblik i sadržaj buduće partnerske suradnje.

Imajući za zajednički cilj povećanje konkurentnosti u svojim zemljama i posljedično regiji, dvije strane usmjerit će se na korištenje svih poslovnih mogućnosti koje proistječu iz međusobne suradnje na sajmovima, konferencijama i drugim poslovnim događanjima koje organiziraju i gdje okupljaju tvrtke u statusu izlagača, stručnu posjetu, poslovna udruženja i druge interesne skupine, u svrhu jačanja i poticanja razvoja sajamske i drugih industrija u svojim zemljama i regiji.

PTAK Warsaw Expo je najveći sajamski i kongresni centar Središnje i Južne Europe koji na visokoj profesionalnoj razini organizira 30 sajmova godišnje, a koji se održavaju u 6 modernih izložbenih hala ukupne površine od 143.000 m2 i na 500.000 m2 otvorenog prostora.

Zagrebački velesajam zahvaljuje PTAK Warsaw Expo za iskazano povjerenje i uspostavljene temelje suradnje koji će doprinijeti razvoju ukupnih gospodarskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Poljske, a posebno u sektorima prehrane, poljoprivrede, unutarnjeg uređenja, energetike, strojeva i opreme, ugostiteljstva i hotelijerstva, industrije ljepote, eko i organskih proizvoda, zelene gradnje i nautike.

Ovim Memorandumom o razumijevanju Zagrebački velesajam nastavlja proces repozicioniranja te se otvara kao dinamička poslovna platforma i susretište poslovnih aktivnosti Srednje i Južne Europe, a sve u skladu s vizijom da postane nacionalno i međunarodno središte poslovne i komunikacijske izvrsnosti i inovativnosti te se pozicionira kao lider sajamske industrije Jadransko Jonske Regije.