O nama

Saznajte više
Udruženja/Partneri

UFI - UDRUŽENJE MEĐUNARODNIH SAJMOVA

je neprofitna, nepolitička organizacija, koja u 2004. godini ima 256 punopravnih članova, uključujući 195 sajamskih organizatora, 120 izlagačka centra i 39 izlagačke udruge.

UFI je osnovan u Milanu, Italija, 15. 04. 1925. godine od strane 20 vodećih europskih sajmova: Bordeaux, Brussels, Budapest, Cologne, Danzig, Frankfurt/Main, Leipzig, Ljubljana, Lvov, Lyon, Milan, Nizhny Novgorod, Padua, Paris, Prague, Reichenberg, Utrecht, Valencia, Vienna, Zagreb.

U početku je Udruženje okupljalo sajmove općeg karaktera, a tek od sredine 60-tih počele su se u lanjivati i specijalizirane izložbe. Od 1994. godine Udruženju pristupaju sajamske asocijacije i organizacije za statističku kontrolu kao pridruženi članovi.

Rast značaja Udruženja međunarodnih sajmova omogućila je povlašteno povezivanje s nizom međudržavnih tijela. UFI je član UN sa savjetodavnim statusom, regionalnih gospodarskih komisija UN-aUNIDO-aUNCTAD-aWTO-a ICC-a (Međunarodna trgovinska komora).

Visoki status i ugled Udruženja međunarodnih sajmova proizlazi iz činjenice da članstvo predstavlja garanciju kvalitete. Članovi mogu dobiti UFI-evo odobrenje za međunarodne izložbe tako dugo dok zadovoljavaju uvjete koji su utvrđeni strogim UFI-evim statutima.

UFI ima velik broj radnih grupa, odbora i savjetodavnih tijela, te godišnju skupštinu. Odbor za suradnju i tehnički odbor organiziraju obrazovne seminare, koji su otvoreni za članove kao i za nečlanove.

Unatoč njegovom radu izvan Europe, 70 posto ukupnog članstva UFI-a dolazi iz Europe, kao i 80 posto svih ukupno priznatih sajmova.

FKM 

S ciljem osiguravanja istinitih i jasnih sajamskih statističkih podataka, Zagrebački velesajam je izvanredni član FKM AUSTRIJA, organizacije za provjeru sajamskih podataka.

Znak FKM svojim ugledom u poslovnom svijetu služi kao znak kvalitete, provjerenosti i točnosti podataka o sajmovima.

OICA

OICA - Međunarodno udruženje proizvođača motornih vozila osnovano je 1901. u Republici Francuskoj.

Sačinjava ga 39 nacionalnih stručnih udruženja koja u svojim zemljama predstavljaju tvrtke koje se bave proizvodnjom, sastavljanjem i uvozom motornih vozila.

OICA svake godine utvrđuje kalendar međunarodnih sajmova motornih vozila.

Odobrenje OICA-e za sajmove motornih vozila znači da su ti sajmovi široko priznati i da ih podupiru udruge-članice OICA-e, odražavajući tako mišljenje njenih članica-proizvođača motornih vozila o značaju tih sajmova na tržištu.
 
Zagreb Auto Show uvršten je u službeni kalendar sajmova Međunarodnog udruženja proizvođača automobila OICA-e,  kao član ekskluzivne obitelji elitnih auto sajmova u svijetu.