Centar dr. Rudolfa Steinera svake godine sudjeluje na Sajmovima hrane i zdravog življenja i sajmu poljoprivrede CROAGRO.
Ravnateljica Centra dr. sc. Dijana Posavec održala je danas predavanje na temu Biodinamika - Unaprjeđenje održivog turizma kroz primjenu biodinamičkih poljoprivrednih praksi.
Biodinamičku poljoprivredu kao koncept održivog gospodarenja koja prati prirodne ritmove dr. Rudolf Steiner predstavio je svijetu na predavanjima u Koblerwitzu 1924. godine pod nazivom „Poljoprivredni tečaj/duhovne znanstvene osnove za napredak poljoprivrede”.
Biodinamička poljoprivredna proizvodnja holistički je pristup poljoprivredi i poštuje načelo "jedno gospodarstvo - jedan organizam". Temeljni rad u biodinamici je stvaranje humusa i revitalizacija tla. Ovaj vid je samoodrživ, sve što je jednom gospodarstvu potrebno ono samo proizvodi. Sustav organske poljoprivrede koji prepoznaje biološke i kemijske vrijednosti tla i odnosi se prema farmi kao prema živom sistemu koji stvara zdravo živo tlo.
Danas se biodinamička poljoprivreda prakticira u više od 65 zemalja svijeta u različitim uvjetima i kulturama. Od umjerenog ratarstva, vinogradarstva u Francuskoj, proizvodnje pamuka u Egiptu do uzgoja dudovog svilca u Kini.
Postoje agencije za certificiranje biodinamičkih proizvoda od kojih većina djeluje pod međunarodnom skupinom za biodinamičke standarde Demeter International.
Oznaka Demeter na proizvodima je najstarija oznaka koja označava hranu proizvedenu po biodinamičkim principima. U Međimurju i Istri postoje restorani koji u svojoj ponudi imaju obroke napravljene od namirnica proizvedenih po biodinamičkim principima.
Zanimljiv je podatak da primjerice Sting ima u Toskani biodinamičko imanje na kojem proizvodi biodinamički med, ulje i vino.