Press

Saznajte više
DENTEX – sajam dentalne medicine

Zagrebački velesajam i Hrvatska komora dentalne medicine i u 2022. godini nastavljaju svoju uspješnu višegodišnju suradnju u organizaciji Međunarodnog sajma dentalne medicine DENTEX koji će se održati od 9. do 11. lipnja 2022. godine.

Sajam Dentex održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva.

Tijekom tri dana održavanja, na bienalnom sajmu, ujedno i najvećem središnjem događaju dentalne medicine u okruženju, bit će prezentirani noviteti u industriji kao i oprema suvremenih tehnoloških dostignuća uz neposrednu komunikaciju poslovnih partnera i razmjenu iskustava.

U paviljonu 5 Zagrebačkog velesajma predstavit će se više od 250 izlagača iz 31 zemlje. Na sajmu sudjeluju najznačajniji svjetski i domaći proizvođači visokokvalitetne dentalne opreme.

Izložbeni segment, edukacija i nove tehnologije

Koncepcijom spajanja izložbe opreme za dentalne ordinacije i laboratorije sa stručnim i edukativnim programom implementacije novih tehnologija u praksu, sajam Dentex uspješno je pozicioniran kao lider u široj regiji. Rezultat je to uspješne dugogodišnje suradnje Hrvatske komore dentalne medicine, kao krovne strukovne institucije i inicijatora projekta na čelu s predsjednikom Komore mr.sc. Hrvojem Pezom, dr.med.dent. te Zagrebačkog velesajma kao vodećeg sajamskog organizatora na ovim prostorima. Brand koji je stvaran kroz više od 10 godina suradnje, prepoznat je među tisućama dentalnih stručnjaka.

U izlagačkom segmentu predstavlja se cjelokupni asortiman aparata, instrumenata, opreme i materijala za dentalne ordinacije i laboratorije, a u znatnom porastu su kompanije koje nude informatičku podršku dentalnoj praksi čiji softveri i kompetencije su prijeko potrebni u današnjim poslovnim procesima. Svi oni, uz renomirane predavače iz Hrvatske i svijeta, čine Dentex referentnim i nezaobilaznim mjestom za sve dionike iz svijeta dentalne medicine.

Sajam Dentex ima kontinuirani rast sajamskih pokazatelja, ne računajući vrijeme pandemije, od prvog sajma 2010. godine do 2018. broj izlagača veći je 97%, a izložbena površina 124%.

STRUČNO PRATEĆI PROGRAM

Kongres, Okrugli stol i LIVE OP - operacije uživo

Na sajmu Dentex velika pozornost pridaje se stručnom sadržaju. Hrvatska komora dentalne medicine organizira uvijek aktualan program za dentalnu struku, od liječnika dentalne medicine do dentalnih tehničara i asistenata.

U posebno uređenoj sajamskoj ordinaciji moći će se uživo pratiti operacije, LIVE OP, neke od zanimljivih primjera i postupaka iz prakse (npr. sportski štitnik za zube, brušenje za ljusku, kako motivirati pacijenta u provođenju pravilne oralne higijene, primjena dermalnih filera u estetici lica i sl.)

Teme Kongresa: Suvremena stomatologija – potpuni digitalni pristup; Digitalizacija endodontskih i restaurativnih postupaka - kvalitativni pomak u terapiji dentalnih bolesti; Mikrokirurški pristup u terapiji recesija i regenerativnoj kirurgiji.

U subotu, na rasporedu je Okrugli stol s temama: Komunikacijske vještine u dentalnoj medicini; Pravna, administrativna i ostala strukovna pitanja te etika u dentalnoj medicini.

Uz sve to, Hrvatska komora dentalne medicine, kao krovna strukovna organizacija, pružat će svojim članovima savjetodavnu pomoć u vezi pravnih, poreznih i ostalih aktualnih pitanja.

PROGRAM IZLAGANJA

 • uređaji i oprema za dentalne ordinacije I dentalne laboratorije
 • dentalni pribor i materijali
 • medicinska odjeća i obuća
 • informatička podrška dentalnim ordinacijama i laboratorijima
 • stručna literatura i usluge u dentalnoj medicini
 • edukacija

ZEMLJE sudionice: Australija, Austrija, Belgija, Bjelorusija, Brazil, Danska, Finska, Francuska, Grčka, Hrvatska, Irska, Italija, Izrael, Japan, Kina, Koreja Južna, Lihtenštajn, Mađarska, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunjska, Ruska Federacija, SAD, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Tajvan Kina, Velika Britanija i Sjeverna Irska.

SVEČANO OTVORENJE

Sajam će otvoriti izv. prof. dr. sc. Vili Beroš, ministar zdravstva, izaslanik predsjednika Vlade RH​, u petak, 10. lipnja 2022. u 10.45 sati u paviljonu 5 na Zagrebačkom velesajmu.

RADNO VRIJEME ZA POSJETITELJE

 • 9. i 10. 6. 2022. od 10.00 do 18.00 sati
 • 10. 6. 2022. od 9.00 do 17.30 sati

CIJENA ULAZNICE

 • Ulaznica za jednokratni posjet 30,00 kuna
 • Ulaznica za jednokratni posjet učenika, studenata i umirovljenika 20,00 kuna
 • Ulaznica za sve dane trajanja sajma 60,00 kuna

PRESS CENTAR

Na usluzi je novinarima svakoga dana u paviljonu 5. Telefon: 01/6503-524, zv.press@zv.hr