Press

Saznajte više
PANEL: ŠTO JE POTREBNO DA BI BIO/LA USPJEŠAN OBRTNIK?

Iz Hrvatske obrtničke komore navode, - Samo u prošloj godini imamo 89 majstora frizera i 18 majstora kozmetičara više, domaćih stručnjaka koji su se odlučili za taj profesionalni iskorak i pečat kvalitete, a u Cehu frizera, kozmetičara, njege tijela i fitnesa u proteklih pet godina bilježi se rast od 42 %.

Zbog svega navedenog te 8.807 aktivnih obrta u tom Cehu, ovoga vikenda će aktualnosti u frizerstvu i kozmetici biti ključna tema okupljanja svjetskih i lokalnih stručnjaka na Zagrebačkom velesajmu.

Nastavno, u organizaciji HOK-a, Ceha frizera i kozmetičara na sajmu Beauty&Hair Expo Zagreb 2024 održan je panel "Što je potrebno da bi bio/la uspješan obrtnik?"

Sudjelovali su Antonija Tretinjak, kozmetičarka; Zdravko Cedli, frizer; Marija Gelenčir, frizerka te Toni Vlaškovac, frizer i brico, svi redom vlasnici obrta.

U gledalištu se tražila stolica više, a posjetitelji, mahom mladi školarci, upijali su svaku riječ panelista. Govorili su o svojim počecima, školovanju, iskustvu rada na praksi te kasnijem vođenju obrta. Kvaliteta, usavršavanje odnosno kontinuirano učenje te autentičnost izričaja navode kao ključ razvoja i probijanja na tržište.